Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Роман Єрмоличев: Україна отримає підтримку Світового банку за досягнення вимірюваних показників вакцинації населення

Мінфін, МОЗ та Світовий банк напрацьовують питання можливої реалізації проекту «Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні», відповідно до якого сума позики для України становитиме 90 млн дол. США.
Про це йшлось під час спільної наради Мінфіну та МОЗ зі Світовим банком, що відбулась 5 лютого 2021 року за участі заступника Міністра фінансів України Романа Єрмоличева.

 «Мінфін підтримує ініціативи Світового банку з реалізації спільного з МОЗ проекту «Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні. Однак слід розуміти, що це кредитні кошти, а тому їх спрямування має бути обґрунтованим та раціональним. Окрім того, маємо максимально виконати всі зобовʼязання, щоб покращити інвестиційний мікроклімат в Україні»,‒ повідомив заступник Міністра фінансів Роман Єрмоличев.

Так, було обговорено питання підтримки сфери охорони здоров’я у частині проведення вакцинації від COVID-19, що передбачає поповнення загального фонду Державного бюджету. Йдеться про те, що показником виконання буде визначено відсоток осіб групи ризику, які отримали вакцинацію від COVID-19 відповідною кількістю доз.

Отже, за умови проведення вакцинації 10 млн осіб, які належать до групи ризику, Україна зможе отримати компенсацію в обсязі 30 млн дол. США.
За результатами наради вирішено надалі продовжувати комунікацію щодо реалізації цього проекту та здійснення всіх процедур, повʼязаних із вакцинацією в Україні.