Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Робоча група продовжує обговорювати формати чеків та інші питання, що стосуються РРО

11 грудня відбулась чергова, третя зустріч робочої групи щодо підготовки нормативно-правових актів у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО). На ній представники Департаменту податкової політики Мінфіну, Офісу підтримки реформ при Мінфіні, Державної податкової служби, інших центральних органів виконавчої влади, експерти та представники громадськості обговорювали проекти нормативно-правових актів, необхідних для запровадження програмних РРО.

Зокрема обговорювалися проекти змін до Положення про форму та зміст розрахункових документів, затвердженого Наказом Міністерства фінансів України від  21.01.2016  № 13, а також нові порядки, якими буде доповнено Наказ Міністерства фінансів від 14.06.2016  № 547:

  • Порядок реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій;
  • Порядок визначення діапазону, видачі, резервування, використання фіскальних номерів, що присвоюються електронним розрахунковим документам під час роботи програмного реєстратора розрахункових операцій в режимі офлайн,

Представники Мінфіну узгодили із учасниками робочої групи окремі пропозиції та коментарі щодо реквізитів розрахункових документів, які після доопрацювання будуть враховані у проектах.

Наступну зустріч, присвячену нормативному регулюванню особливостей роботи програмних РРО заплановано на 26 грудня, на яку Міністерство фінансів також планує запросити представників Міністерства цифровізації.

Підводячи підсумки зустрічі, старший менеджер Офісу підтримки реформ Роман Гопцій наголосив, що РРО запроваджується не з метою посилення контролю, а з метою відкриття нових можливостей для платників податків і вдосконалення відносин між податковою та бізнесом: «Ми розглядаємо РРО не через призму контролю, а  через призму нових можливостей. Нині ми будуємо сервісну податкову службу і реалізуємо інструменти, які дозволять мінімізувати людський вплив на процеси».