Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Реформування системи оплати праці в держорганах має мотивувати держслужбовців до ефективної та якісної роботи, ‒ Роман Єрмоличев

Реформування системи оплати праці державних службовців має привести до ефективності та якості діяльності таких працівників, а також оптимізації процесів у системі державних органів.

Таку думку висловив заступник Міністра фінансів України Роман Єрмоличев під час виступу на круглому столі «Реформа оплати праці на державній службі в Україні», в рамках реалізації проєкту «Доброчесність та врядування», який покликаний створити платформу для діалогу між професіоналами у сфері антикорупційної діяльності. Організатор заходу - Аспен Інститут Київ.

Учасниками заходу були представники органів державної та законодавчої влади, академічних установ, неурядових і міжнародних організацій, медіа спільноти, експерти у сфері запобігання та протидії корупції.

«Реформа державного управління має пройти функціональне обстеження центральних органів виконавчої влади, оптимізацію їх структури та чисельності держслужбовців. Адже в системі державної служби за 5 років видатки на оплату праці працівників державних органів збільшено утричі. Водночас, як ми бачимо, чисельність держслужбовців залишилась без змін, відсутні також суттєві якісні зміни у їх діяльності», ‒ наголосив Роман Єрмоличев.

«За даними Держстату, середній розмір заробітної плати державного управління не найнижчий у бюджетній сфері. І тому розгляд питання підвищення посадових окладів державним службовцям має здійснюватися одночасно із аналізом розмірів оплати праці інших працівників бюджетної сфери (галузі освіти, охорони здоров’я тощо). Саме від того, наскільки якісно працює держслужбовець, залежать і якісні зміни у суспільстві, зокрема у тих сферах, у яких цей фахівець працює», ‒ повідомив заступник Міністра фінансів.

Під час діалогу спікери висловлювали власне бачення щодо складників заробітної плати держслужбовців, зокрема наголошували на тому, що оплата праці має мотивувати фахівців з інших секторів економіки до реалізації їх інтелектуального потенціалу на посадах держслужби.