Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про рішення щодо надання Україні макрофінансової допомоги  у розмірі 1 млрд євро

 

Сьогодні, 1 липня 2022 року, Європейська Комісія оголосила рішення про виділення Україні додаткових ресурсів фінансової підтримки шляхом надання макрофінансової допомоги ЄС для забезпечення невідкладних бюджетних потреб у розмірі 1 млрд євро. 

Зазначене рішення Європейської Комісії має бути схвалено Радою Європейського Союзу та Європейським Парламентом.  

«Ми вітаємо рішення Європейської Комісії про старт нової програми макрофінансової допомоги ЄС в 1 млрд євро. В умовах війни така підтримка є вкрай необхідною для забезпечення стабільності фінансової системи України. Оголошений розмір фінансової допомоги свідчить про високий рівень стратегічного партнерства України з ЄС», - зазначив Міністр фінансів України Сергій Марченко.  

Кошти макрофінансової допомоги ЄС будуть спрямовані на збереження  фінансової стабільності в Україні. 

Нагадаємо, що у травні та березні 2022 року Україна отримала два транші в рамках 6-ї за ліком програми макрофінансової допомоги Європейського Союзу загальним обсягом 1,2 млрд. євро. З урахуванням отриманих протягом 2014 - 2021 років кредитних коштів в рамках  п’яти реалізованих програм, загальна сума залученої Україною макрофінансової допомоги ЄС на сьогодні складає  6,21 млрд євро.