Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Представники Мінфіну та органи виконавчої влади спільно зі Світовим банком здійснили перегляд портфелю проектів в Україні

 

21 жовтня відбувся перегляд портфелю проектів Світового банку в Україні за участю заступника Міністра фінансів України Олександра Кави та Регіонального директора Світового банку у справах країн Східної Європи (Білорусь, Молдова та Україна) Арупа Банерджі. 

Під час зустрічі було обговорено ефективність використання фінансової підтримки, а також підготовка нових кредитних програм та виділення коштів для їх реалізації.

Олександр Кава подякував представникам Світового банку за співпрацю в реалізації проектів модернізації та реформування України.

“Не зважаючи на складнощі, спричинені карантинними заходами, вибірка портфелю спільних зі Світовим банком проектів у 2021 фінансовому році є найбільшою у порівнянні з іншими міжнародними фінансовими організаціями, станом на 1 жовтня склала 609 млн дол. США”, - зауважив Олександр Кава.

У ході зустрічі сторони обговорили три нові проекти у сферах освіти, медицини та енергетики, які були підписані у 2021 році. Представники Світового банку планують виділити близько 1 млрд дол. США на реалізацію нових проектів.

Водночас Світовий банк спільно з українською стороною розпочали підготовку нової Стратегії партнерства між Україною та установами Світового банку на 2022-2025 роки, яка визначає основні напрями співпраці, в тому числі екологічні питання. 

Також у зустрічі взяли участь представники Міністерства охорони здоров’я, Міністерства соціальної політики України, Міністерства енергетики України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства розвитку громад та територій України, “Укрексімбанку”, “Укргідроенерго” та “Укренерго”.

Довідково

У 2021 році було підписано три нові проекти, зокрема “Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів” (200 млн дол. США),  “Додаткове фінансування для протидії COVID-19 в рамках Проекту доступу до довготермінового фінансування” (100 млн дол. США) та “Україна – Підвищення стійкості енергосистеми для європейської інтеграції енергомережі (Встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в ПрАТ “Укргідроенерго”)” (211 млн дол. США).