Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Міністерство фінансів представило HR-Стратегію на 2021-2023 роки

14 травня директор Департаменту роботи з персоналом та організаційного розвитку Дмитро Сивоконь презентував Стратегію розвитку системи управління людськими ресурсами в Міністерстві фінансів України на 2021-2024 роки колегам зі служб управління персоналом інших державних органів, зокрема, Державної казначейської служби України, Державної податкової служби України, Державної митної служби України та інші.

HR служба Мінфіну за підтримки Проєктного офісу реформ розробила HR-Стратегію за кращими міжнародними практиками управління персоналом.

Метою Стратегії є побудова сучасної та ефективної системи управління персоналом у Мінфіні, що забезпечить:

— створення ефективної команди як єдиного організму, зосередженого на досягненні цілей Мінфіну;

— розвиток інституційної спроможності для забезпечення формування та реалізації політик Мінфіну з чіткою ієрархією завдань та показників ефективності;

— побудову екосистеми Мінфіну та ЦОВВ для взаємодопомоги та комунікації щодо ключових процесів управління персоналом з метою інформування, мотивування та залучення до вдосконалення системи управління персоналом;

— впровадження стимулів та мотивації до змін системи управління персоналом як рушійної складової для планування діяльності Мінфіну;

— удосконалення інструментів та умов для прийняття більш ефективних управлінських рішень та забезпечення підтримки їх реалізації.

«Затверджена наприкінці минулого року Стратегія систематизує всі заходи, які Міністерство фінансів вживало протягом останніх років, і дозволяє їх логічно пов’язати та планувати», - відмітив Дмитро Сивоконь.

Він також наголосив, що Стратегія містить чотири ключових пріоритети:

1. Формування комфортної корпоративної культури та ефективної внутрішньої комунікації.

2. Підвищення рівня мотивації персоналу, у тому числі вдосконалення системи планування кар’єрного росту працівників та участь Мінфіну в заходах з реформування системи оплати праці державних службовців.

3. Підвищення сили бренду Міністерства як роботодавця завдяки використанню сучасних інструментів рекрутингу та розвитку системи стажування.

4. Забезпечення  інституційного розвитку шляхом запровадження ефективного і рівномірного розподілу функцій між структурними підрозділами, впровадження новітніх IT-рішень у системі управління людськими ресурсами, створення системи оцінки компетенцій працівників тощо.

Заступник керівника HR служби Геннадій Кизименко представив деякі з кращих практик управління персоналом у Мінфіні, зокрема, прогресивні підходи при проведенні конкурсних відборів  на посади в Міністерстві.

Представники служб управління персоналом, які брали участь у зустрічі, поділилися напрацюваннями з розвитку управління людськими ресурсами в їхніх організаціях, відзначили важливість впровадження сучасних електронних систем управління персоналом та роботи над розвитком корпоративної культури й цінностей в органах державної влади.