Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Мінфін: За державними гарантіями на портфельній основі банками надано 891 кредит на загальну суму 1,193 млн грн

У рамках підтримки мікро-, малого та середнього бізнесу в Україні через спрощення доступу до банківського фінансування станом на 01.04.2021 шістьма банками надано 891 кредит на загальну суму 1,193 млн гривень. Зобов’язання за основним боргом, що частково забезпечений державними гарантіями на портфельній основі, становили 574 млн гривень. Це 15% від загального ліміту гарантій, наданих у 2020 році (3,93 млрд гривень).

Відзначимо, що в березні до «Приватбанку», «Укргазбанку», «Укрексімбанку» та «Банку Восток», які раніше уклали кредитні договори та почали надавати кредитування малим та середнім підприємствам у рамках портфелів гарантованих кредитів, долучилися ще два банки - «Ощадбанк» й «Кредитвест банк».

Найбільше кредитів видав «Приватбанк» - 786 на загальну суму 723 млн гривень. Серед регіонів за сумою виданих кредитів по програмі лідирує Волинська область – 110. Лише на один менше таких кредитів видали на Дніпропетровщині – 109, на Одещині – 83.

За видом економічної діяльності найбільшим попитом на кредити, частково забезпечені державними гарантіями на портфельній основі, користуються у сфері оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів – 432. Це 36% від загального обсягу виданих кредитів.