Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Мінфін: У 2021 році на боротьбу з COVID-19 витрачено майже 35 млрд гривень

За 11 місяців 2021 року загальні видатки коштів держбюджету на протидію пандемії COVID-19 становили 34,7 млрд грн з передбачених 43,7 млрд гривень. Зокрема, кошти витрачено на такі цілі:

  • на оплату послуг з екстреної та стаціонарної медичної допомоги, наданих пацієнтам з COVID-19, та послуг з вакцинації населення від COVID-19 –17,8 млрд грн; на закупівлю вакцин від COVID-19 – 9,8 млрд гривень. Також Україна вже отримала безоплатно 11,2 млн доз вакцин від міжнародних партнерів.
  • виплати закладам Національної академії медичних наук України за послуги з госпіталізації пацієнтів з COVID-19 – 21,1 млн гривень.
  • на забезпечення лікарень киснем, експрес-тестами та витратними матеріалами для тестування – 584 млн гривень.
  • на заходи щодо соціальної підтримки населення в умовах карантину – 2,9 млрд грн; на виплату матеріального забезпечення у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності («лікарняних») – 800 млн гривень. На виплату допомоги по безробіттю та по частковому безробіттю – 1,5 млрд гривень.
  • на здійснення заходів з боротьби з COVID-19 у закладах освіти – 18,3 млн гривень.
  • на доплати до заробітної плати військовослужбовцям Національної гвардії та Державної прикордонної служби, органів і підрозділів цивільного захисту, поліцейським, медичним та іншим працівникам відомчих закладів охорони здоров’я – 0,8 млрд гривень.

«У період пандемії COVID-19 важливо піклуватися про здоров’я себе та оточуючих. Зі свого боку Мінфін продовжує роботу над фінансовим забезпеченням розбудови спроможної системи охорони здоров’я, зокрема для ефективної протидії пандемії», ‒ прокоментував заступник Міністра фінансів Роман Єрмоличев.