Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Єврокомісія підтвердила виконання Україною вимог для отримання другого траншу макрофінансової допомоги - Оксана Маркарова

28 січня Віце-президент Європейської Комісії з питань євро та соціального діалогу, фінансової стабільності, фінансових послуг та Союзу ринків капіталу Валдіс Домбровскіс у Брюсселі під час шостого засідання Ради асоціації Україна-ЄС відзначив, що, за попередньою оцінкою, Україна виконала всі вимоги для отримання другого траншу четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС (MFA4). Про це повідомила міністерка фінансів Оксана Маркарова.

«Я рада відзначити успішний розвиток співпраці з ЄС над четвертою програмою макрофінансової допомоги (MFA4). Єврокомісія сьогодні підтвердила, що українська сторона виконала всі необхідні умови для отримання другого траншу МFA4 у розмірі 500 мільйонів євро, що є надзвичайно важливим для отримання довгострокових недорогих ресурсів Україною та підтримки програми реформ. Це допомагає нам тримати стабільні державні фінанси, поки уряд працює над поліпшенням інвестклімату і прискоренням економічного зростання», - сказала Оксана Маркарова.

Четверта програма макрофінансової допомоги обсягом 1 млрд євро була затверджена ЄС у червні і ратифікована Верховною Радою в листопаді 2018 року. Перший транш 500 млн євро Україна отримала 11 грудня 2018 року.