Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Ефективна команда: Визначено обов’язки керівництва Мінфіну

Наказом Міністра фінансів Сергія Марченка 6 квітня 2020 року затверджено розподіл обов’язків між керівництвом відомства.

На посаді першого заступника міністра Денис Улютін відповідатиме за міжбюджетні відносини (державний та місцеві бюджети), фінансування безпеки і оборони, органів прокуратури та окремих правоохоронних органів, виконання національних програм співробітництва Україна-НАТО.

Роман Єрмоличев, який до призначення очолював Департамент видатків бюджету гуманітарної сфери, в якості заступника відповідатиме за профільний напрям, а також видатки соціальної сфери та органів влади. 

Василь Шкураков надалі відповідатиме за формування і реалізацію боргової політики, створення системи управління фіскальними ризиками, надходження до державного бюджету від державних підприємств.

До повноважень Юрія Гелетія віднесені сфери фінансової політики, міжнародних фінансових проектів, пробірного контролю і лотерей.

Світлана Воробей відповідатиме за формування та реалізацію Міністерством фінансів податкової та митних політик, а також верифікацію державних виплат.

Мінфін має потужну команду, адже усі згадані посадовці є досвідченими фахівцями з багаторічним стажем роботи у Мінфіні, а також інших органах виконавчої влади.

«Головне для нашої команди - виконувати завдання на користь державі. Ми стикаємося з великою кількістю викликів, але їх усі можна подолати. Питання лише в тому, наскільки швидко. Професійна команда - це запорука того, що вирішення проблем буде настільки швидким, наскільки це можливо», - зазначив міністр фінансів Сергій Марченко під час представлення нових заступників.

Нагадаємо, Верховна Рада України призначила Сергія Марченка на посаду міністра фінансів 30 березня 2020 року.