Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Україна отримає від МБРР 300 млн євро для продовження реалізації проектів економічного відновлення країни

20 грудня, Міністр фінансів України Сергій Марченко та Регіональний директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Аруп Банерджі підписали угоду про надання Україні 300 млн євро позики для продовження реалізації проектів у сфері економічного відновлення країни.

Позика є результатом реалізації структурних реформ у сферах демонополізації ключових секторів економіки, посилення антикорупційних інституцій, удосконалення роботи ринків землі та капіталу, покращення системи соціальної підтримки.

Сергій Марченко подякував представникам МБРР за співпрацю та фінансову підтримку України. Він зазначив, що підписання Угоди є свідченням того, що Україна демонструє реальні результати реформ на шляху до економічного відновлення і розвитку.

У рамках подальшої співпраці  України та МБРР вже розробляється стратегія Світового банку Country Partnership Strategy на 2022-2025 роки, яка матиме на меті досягнення Україною стійкого економічного відновлення та зростання. Пріоритетними напрямами стратегії стануть енергетична та аграрна сфери, транспортна система.

У червні 2021 року, Україна отримала першу частину позики від МБРР (350 млн дол.) на політику розвитку у сфері економічного відновлення.